Nuoriso-osasto

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston toiminta on suunnattu nuorille, joilla on palava halu oppia uusia asioita ja taitoja sekä toimia yhdessä. Kasvatuksellisena tavoitteena on tukea nuoren kehittymistä itsenäiseksi, itseensä luottavaiseksi, osallistuvaksi ja turvallisuustietoiseksi, joka ottaa huomioon lähimmäisensä ja tuntee vastuunsa yhteiskunnassa.

Palokuntanuoret harjoittelevat omien kykyjensä ja valmiuksiensa mukaan, omaan tahtiin. Toiminnan rungon muodostavat keskiviikkoiset harjoitusillat. Viikottaisissa harjoituksissa nuoret oppivat palokuntataitoja, sammuttamista, pelastamista, onnettomuuksien ehkäisemistä ja ensiapua. Välillä on mahdollisuus näyttää taitojaan kilpailuissa suurelle yleisölle.

Toimintaan kuuluu myös paikalliset ja valtakunnalliset leirit, erilaiset retket ja tapahtumat. Leirit ja yöharjoutukset ovat todellisia seikkailuja, joissa ei hauskanpitokaan unohdu. Leireillä järjestetään kursseja, jotka antavat hyvät valmiuden vaaratilanteissa toimimiselle.

Nuoret on jaettu kahteen ryhmään, varhaisnuoriin ja isompiin nuoriin. Varhaisnuoriin kuuluvat 1 lk- 3 lk ikäiset. Isompiin nuoriin kuuluvat 4. luokasta eteenpäin. 

Lisätietoa osaston toiminnasta

Janne Martti

Nuoriso-osaston johtaja
Köysikuja 3
21410 Vanhalinna
P. 0503489474
martti.janne@gmail.com